diumenge, 10 de març del 2013

Anne Holt reflecteix el maltractament infantil en la seva darrera novel·la

“Lo que esconden las nubes oscuras” es basa en la mort a cops d’un nen de 8 anys, un cas real que va sacsejar Noruega


Eulàlia Ferreres // Tot apunta a una mort accidental. Sander Mohn, fill d’una família benestant d’Oslo, ha mort al caure per una escala. L’accident és produeix el mateix dia que un atac terrorista provoca una massacre sense precedents al país nòrdic, el 22 de juliol del 2011. Com a autora contemporània, Anne Holt considera impensable fer veure que això no havia passat i, en certa manera, la tragèdia era una manera de crear un tipus de versemblança que ancorés la història principal a la realitat.

Toni Hill va moderar una taula al BCNegra 2013 amb Anne Holt 
i Antti Tuomainen per parlar sobre les novel·les negres nòrdiques.

És el cinquè volum i últim de la sèrie protagonitzada per Inger Johanne Vik i Yngar Stubo, un matrimoni noruec d’investigadors, que començaran a sospitar de la culpabilitat dels pares de Sander. Una dura història amb un impactant final, una investigació criminal que Anne Holt convertirà en una denúncia al secretisme en què la societat amaga el dolor d’aquests nens. La escriptora noruega intenta sacsejar el món amb una dura crítica a la realitat. Actualment, milions de nens al món pateixen maltractaments físics sense que ningú intervingui i, sovint, sense que ni tan sols se’n adonin. Part de la novel·la és una exageració de la realitat on els mitjans de comunicació també tenen la seva part de culpabilitat: no informen sobre alguns problemes crònics de la societat actual.

Els seus llibres poden ser llegits sense haver seguit els anteriors i a la setmana BCNegra 2013 ha assegurat que l’assassí sempre apareix en les primeres planes. Anne Holt considera molt important saber cap a on vas. Per això, ha explicat que sempre comença amb les dues últimes planes i dedica 3 o 4 setmanes per escriure’n les 10 últimes. “Tenia una mica de por per veure la reacció del públic noruec” ha afegit l’autora, és la primera escriptora que ha portat la tragèdia del 22 de juliol a la literatura. 


Atemptat 22 de juliol del 2011









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada