dimecres, 6 de març del 2013

Paco Camarasa acull a l’equip del bloc de BCNegra2013 a la seva llibreria


La Librería Negra y Criminal és la única de l’estat dedicada exclusivament al gènere 

Malgrat les retallades en el pressupost, la vuitena edició
de BCNegra ha estat tot un èxit.
Eulàlia Ferreres // El llibreter valencià és el propietari de la Librería Negra y Criminal i el comissari de BCNegra. Va obrir-la fa deu anys quan el gènere encara era minoritari. Avui, és un dels més venuts. Per entendre l’actual èxit del gènere cal distingir entre les indústries editorials, que segueixen les modes i busquen beneficis, i el gènere com a tal.

Paco Camarasa ha explicat la necessitat de la gent  per abstraure’s de la realitat durant una estona i precisament això ho aporta la novel·la policíaca. “Et pot enganxar o no però el que està absolutament prohibit a aquesta llibreria és avorrir-se” ha afegit Paco Camarasa. Si una novel·la no t’agrada, no passa res, busca’n una altra. 

L’actual boom del gènere també s’atribueix a que explica la part més fosca que no poden explicar els diaris. El periodisme és més versemblant però ha de demostrar allò que diu. La novel·la, en la mida que és ficció, arriba on no pot el periodisme. És un gènere en permanent transformació i adaptació als canvis de la realitat i, per això, una de les tendències és la novel·la crítica, social y realista.
Exerceix com el comissari de BCNegra  fins el moment i la seva funció és coordinar el festiva, suggerir i organitzar les diferents activitats, partint sempre de les propostes fetes per les editorials. En realitat, Paco Camarasa va ser qui va suggerir organitzar aquest festival a Ferran Mascarell, regidor de cultura al 2005. Sempre ha considerat  Barcelona com “una ciutat de novel·la negra per excel·lència” i la creació de la setmana BCNegra ha servit per potenciar-ho i, sobretot, enfortir el feedback entre autors i lectors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada