dijous, 24 de gener del 2013

BCNegra 2013 esquiva la crisi i reuneix a més de 60 autors

El pressupost total ha estat de 95.000€, 5.000€ menys que l’any passat 

FONT: ara.cat/ El festival se celebrarà de l'1 al 9 de febrer a Barcelona
Maj Sjöwall, Dolores Redondo, Alícia Giménez Barlett, Andreu Martín i Javier Cercas seran alguns dels especialistes en novel·la negra convidats a l’octava edició del festival literari. “Hem aconseguit el miracle dels pans i els peixos”, ha assegurat durant la roda de premsa el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i és que malgrat la crisi, BCNegra oferirà més de 50 activitats gratuïtes amb La Capella com a centre neuràlgic.
L’exposició inaugural “Formes de Camilleri” ens aproximarà a la personalitat de l’escriptor sicilià Andrea Camilleri i al seu personatge literari, Salvo Montalbano. Desgraciadament, l’italià no assistirà al festival d’enguany per problemes de salut. No obstant, una de les joies del festival serà Kostas Vaxevanis, el periodista grec que va ser empresonat per publicar una llista d’evasors fiscals del seu país. Participarà en una taula rodona moderada per José Martí Gómez.
Maj Sjöwall, considerada una de les fundadores de la novel·la negra moderna, recollirà el VII Premi Pepe Carvalho el dijous 7 de febrer i participarà en una taula rodona amb Jokin Ibáñez i Lorenzo Silva. Paco Camarasa, el comissari de BCNegra 2013 ha afirmat que sense Martin Beck, inspector fictici creat el 1965 per Per Wahlöö i Maj Sjöwall, no existiria el gènere com s’entén actualment.

Aina Fandos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada