dimecres, 30 de gener del 2013

L’escriptora catalana Teresa Solana nominada els Edgar Allan Poe Awards

El seu relat “Natura quasi morta n.41” és un dels cinc finalistes en la categoria de Short Story

El conte, originalment sense títol, es recull en el llibre "Set casos de sang i fetge i una història d’amor", publicat per Edicions 62 el 2010.
 
 
Aquest relat de la novel·lista catalana ha estat traduït a l’anglès per Peter Bush  amb el títol “Still Life No.41” i ha estat nominat en la seva versió anglesa, després que es publiqués a la revista literària americana Ellery Queen Mistery Magazine.
 
L’escriptora Teresa Solana va convertir-se en tota una revelació editorial l’any 2006 amb l’aparició d’“Un crim imperfecte” i ara torna a sorprendre amb aquesta nominació, ja que és la primera catalana que opta al guardó.
Els premis Edgar Allan Poe, coneguts popularment com els Edgar, són entregats cada any per l’associació d’escriptors Mistery Writers of America i reconeixen la feina d’autors i guionistes que treballen el misteri de ficció i de no ficció en llengua anglesa. Aquest any s’atorgaran 14 estatuetes en diferents categories: millor novel·la, millor autor, millor relat curt, millor episodi de TV, etc.
 
El guanyador s’anunciarà al tradicional banquet dels premis Edgar, que es celebrarà a Nova York el proper 2 de maig.
Marina Force Castells
Enllaços:
Nominats i categories (pàgina oficial dels premis Edgar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada