dijous, 24 de gener del 2013

Tiana acull demà el primer festival de novel•la negra en català

Durant el cap de setmana s’oferiran una desena d’activitats relacionades amb aquest gènere


 Les jornades tindran lloc a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Punxa, Casal de la població maresmenca. Cartell oficial

El festival Tiana Negra ha estat concebut per l’escriptor i periodista Sebastià Bennasar i neix amb la voluntat de “prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere”.
El director i creador del festival ha apuntat dos motius pels quals Tiana ha estat escollida com a seu d’aquestes jornades. En primer lloc, la necessitat de descentralitzar les activitats culturals de Barcelona i , en darrer terme, les facilitats que ha proporcionat el municipi. Aquesta trobada negro-criminal compta amb la col•laboració de les editorials Meteora, Alrevés, La Magrana i Columna, i amb la de totes les entitats del poble, com la biblioteca municipal de Can Baratau o les associacions de teatre.

En el seu programa s’inclou un col•loqui entre lectors i autors, presentacions de llibres, xerrades i una tertúlia sobre les col•leccions de novel•la negra en català, en la qual hi participaran Jordi Canal i Àlex Martín, principals divulgadors d’aquest gènere en la nostra llengua.
El festival de Tiana se celebra una setmana abans del BCNegra 2013 i pretén ser un tast previ a aquesta trobada de prestigi internacional, que organitza el llibreter Paco Camarassa i que tindrà lloc de l’1 al 9 de febrer.

Enllaços relacionats:


Marina Force Castells

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada