dimecres, 6 de febrer del 2013

Els productors de Millenium portaran al cine El guardià invisible, la primera novel·la negra de Dolores Redondo

L’obra ja ha estat traduïda a 15 idiomes entre ells l’anglès, l’alemany, el txec i el noruec


Dolores Redondo: "No m'esperava l'èxit aclaparador del llibre"
(Font: equip BCNegra 2013)

Aina Fandos Berenguer / El títol El guardià invisible, editat per Destino y Columna, ha entrat en la llista dels llibres més venuts a Espanya en dues setmanes. A més, el productor cinematogràfic Peter Nadermann ha adquirit els drets cinematogràfics per portar-lo a la gran pantalla. Nadermann vol repetir amb els crims de Baztán l’èxit que va obtenir amb la saga Millenium de Stieg Larsson.

Es tracta de la segona novel·la publicada per l’escriptora donostiarra Dolores Redondo i la primera de la trilogia del Baztán, ambientada en els frondosos boscos de Navarra. Després d’un discret debut – el seu primer llibre Els privilegis de l’àngel, es va publicar en una petita editorial gràcies a l’obra cultural de Caja de Navarra-, l’autora ha aconseguit crear un nou gènere, el Thriller Navarrès, amb la publicació d’El guardià invisible. En ell, es barreja el realisme de la trama policial amb la màgia de la mitologia basco-navarra, en especial destaca el personatge del Basajaun, el guardià invisible del bosc al qui tots atribueixen l’autoria dels crims.

Dolores Redondo ha volgut desvincular-se dels estereotips presents en les novel·les negres per limitar­-se a descriure la realitat "esquitxada per la omnipresència de la mitologia local”. L’obra transcorre en la localitat navarresa de Elizondo. Narra la història d’ Amaia Salazar, una jove inspectora de la Policia Foral emocionalment complexa. La protagonista intenta descobrir l’assassí d’unes adolescents que han aparegut mortes a la misteriosa vall navarresa de Baztán.

El guardià invisible és el primer llibre d’una saga que entra decidida a instal·lar-se a l’olimp de la novel·la negra. L’escriptora donostiarra ja té escrita la segona novel·la i la tercera ja ve en camí. “Encara em queda molt per viure amb Amaia Salazar, estic agafant idees per a fer la tercera part”.


Enllaços:

Univers Stieg Larsson (informació sobre l'escriptor i la saga Millenium)
Mitologia d'el País Basc (pàgina dedicada a la mitologia basca)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada