dijous, 7 de febrer del 2013

Flavio Soriga va participar a la Taula de debutants del BCNegra amb un llibre publicat fa 10 anys

L’escriptor italià va compartir el col·loqui amb els novel·listes Lluís Llort i Franz Delplanque

L’acte va celebrar-se a la Capella amb l’autor Carlos Zanón com a moderador.
(Font:Equip BCNegra 2013)

Marina Force Castells“Pluja negra” és la primera novel·la que va escriure Flavio Soriga amb tan sols 26 anys i la que va presentar el passat dilluns a la Taula de debutants del BCNegra 2013. Tot i que l’escriptor  italià ja ha escrit el seu segon llibre, va ser convidat a aquest acte perquè el seu primer títol ha estat publicat per la col·lecció de novel·la negra en català crims.cat, de l’Editorial Alrevés. “És fantàstic assistir a aquest festival per una novel·la que vaig redactar fa tant. Si arribo a saber que escrivint la segona em convidaríeu, l’hagués fet abans”-va bromejar.
Aquesta obra de l’autor italià narra la investigació d’un crim passional a la localitat de Nuraiò, Sardenya,  i s’allunya del mer gènere d’entreteniment, ja que aboca una gran crítica social. “Sardenya és una illa pobre i violenta. Vaig escriure el meu primer llibre per la ràbia que sentia envers la corrupció i la malaltia d’una illa decadent”.  

Flavio Soriga va compartir aquesta taula rodona amb l’escriptor francès Franz Delplanque, que presentava la seva primera novel·la “Un gramo de odio", publicada per la col·lecció Alfaguara Negra, després de l’èxit de ventes al seu país.

Així mateix, també va participar en aquest col·loqui el novel·lista Lluís Llort, que va presentar la seva darrera creació “ Si quan et donen per mort un dia tornes”. Aquesta no és la primera novel·la negra del català, però sí la primera que ha escrit “amb la voluntat de fer una novel·la negra acadèmica”, segons va afirmar.  

La “Taula dels debutants” va ser moderada per l’escriptor i crític literari, Carlos Zanón, que va participar fa uns anys en el mateix col·loqui com a novell i que d’aquí a uns mesos presentarà ja el seu tercer títol.

Enllaços:  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada