divendres, 8 de febrer del 2013

Yasmina Khadra presenta la seva última novel·la L’equació de la vida

L’escriptor algerià Mohamed Moulessehoul és més conegut pel seu pseudònim femení

D'esquerra a dreta: Carlos Otamendi, Maria Eugènia Ibáñez i Yasmina Khadra
La trobada es va celebrar a La Capella (Font: equip de BCNegra 2013)
Aina Fandos Berenguer / Amb la seva trilogia negra –Trilogia d’Argel- o amb novel·les com L’atemptat i Les sirenes de Bagdad, sobre terrorisme, ha venut més de quatre milions de llibres i s’ha convertit en l’autor en àrab més traduït (a més de 40 països). Yasmina Khadra és un narrador oral que va impregnar el BCNegra 2013 de segrestos, segrestats i segrestadors. El motiu va ser la presentació del seu nou llibre L’equació de la vida, on dos turistes alemanys són segrestats per uns pirates somalis mentre feien un viatge solidari a Àfrica.


El veritable nom de Yasmina Khadra és Mohamed Moulessehoul (Orán, 1955), ex comandant de l’exèrcit algerià. Al 1989, després de publicar sis obres, l’autor va decidir refugiar-se darrere el nom de la seva dona per evitar l’autocensura que havia marcat les seves primeres novel·les.

“No podem ignorar el que succeeix a Àfrica, perquè estem ignorant el que està passant a casa nostra”. En una conversa amb la periodista Maria Eugènia Ibáñez i l’inspector dels Mossos d’Esquadra Carlos Otamendi, Yasmina Khadra va titllar de “grups criminals” tant als pirates integristes que actuen aparentment en nom de la religió, com als segrestadors que ho fan moguts pels diners. “L’integrisme no és res més que una manera de fer el criminal. Els pirates i els integristes segresten per diners, no atenen a qüestions de fe”. Va afirmar que els segrestos són un “tsunami social apocalíptic que va i anirà en augment.”

L’escriptor, actualment instal·lat a França, va dir que tenia pensat anar-se a viure a Alacant amb la seva família. Va parlar també la seva última novel·la Els àngels moren per les nostres ferides, ambientada en l’Algèria dels anys 20 i 30. “Un període màgic per al meu país”. Finalment, influenciat per l’efervescència del gènere, Yasmina Khadra va assegurar que el seu somni seria escriure una novel·la eròtica.

Enllaç:

Entrevista a Yasmina Khadra (elPeriodico.com notícies sobre BCNegra)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada