dijous, 21 de febrer del 2013

L’Ateneu Barcelonès ofereix aquesta setmana un cicle de 5 conferències sobre el gènere negre

La primera trobada ha abordat la relació entre la novel·la policíaca i la realitat social d’Espanya


Marina Force Castells// Barcelona i el gènere negre és un cicle de conferències organitzat en el marc del BCNegra 2013 i impartit íntegrament per professors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. L’objectiu d’aquestes sessions és analitzar des de diferents prismes el protagonisme de la Ciutat Comtal com escenari d’aquest gènere literari i cinematogràfic.
El director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Pau Pérez, ha estat l’encarregat de presentar el cicle i la ponent de la primera conferència, la periodista i escriptora Cristina Fallarás, a qui ha confessat admirar per la seva vitalitat i vàlua professional. El mataroní ha explicat  també que aquest no és el primer any que l’Ateneu col·labora amb el BCNegra, però sí la primera vegada que ofereix aquestes sessions sobre el gènere.

Cristina Fallarás, recentment guardonada amb el Premi Hammett, ha assegurat que novel·la negra i panorama polític-social van de la mà i que “observant com es retrata el crim podem deduir com és la societat" . A més, la periodista ha afirmat que en temps de crisis els escriptors reflecteixen la realitat sense pal·liatius, mentre que en temps de benestar econòmic el gènere negre no és tan cruent i sanguinari. En aquest sentit, ha destacat a Carlos Zanón com el novel·lista que millor reflecteix el panorama social actual i ha vaticinat un període de bonança per la novel·la negra, ja que la corrupció i la crisis serviran de matèria prima pels escriptors.   

Enllaços:

Premi Hammet a Cristina Fallarás per Lasniñas perdidas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada