diumenge, 10 de març del 2013

Anna Maria Villalonga: "La idea d'escriure un llibre d'entrevistes a autors de novel·la negra catalans me la va regalar l'escriptor i amic Sebastià Bennassar"

La blocaire està oberta a totes les possibilitats per tal que Les veus del crim vegi la llum malgrat la crisi econòmica de les editorials   


Marina Force Castells// Anna Maria Villalonga és avui una de les màximes difusores i activistes del gènere negre a casa nostra. Llicenciada en Filologia Hispànica i catalana afirma dur una “vida paral·lela a la de professora de la UB” amb el seu bloc de novel·la negra A l’ombra del crim, una autèntica referència i delícia pels aficionats del gènere. Es considera una lletraferida des de petita i reconeix que els seus pares sempre l’havien d’avisar vàries vegades per anar a taula, perquè li costava molt deixar el llibre que tenia a les mans.

La blocaire ens ha rebut a una sala de reunions de la UB, on ens ha parlat de Les veus del crim. Aquest llibre és un recull d’entrevistes a dotze escriptors de novel·la negra en català, que de moment cap editorial pot publicar per problemes econòmics, malgrat estar-hi molt interessades.

 
L'Anna Maria Villalonga ens ha mostrat també la seva faceta més literària, revelant una idea encara a desenvolupar per una novel·la negra i parlant-nos de l’existència d’un llibre en castellà, que “mai veurà la llum perquè sent massa seu”.



Entrevista a Anna Villalonga (Web Llibres per Llegir)

5 comentaris:

  1. Què bé que parleu també amb l'Anna Maria, segueixo molt els dos blocs!

    ResponElimina
  2. Sí, va ser una molt bona entrevista, l'Anna Maria és fantàstica! Aquí només hi ha un petit tastet, però més endavant la publicarem tota sencera.

    ResponElimina
  3. L’he escoltat ben concentrada i gaudint-ne d’allò més. M’ha encantat. La qual cosa no és gens estranya tractant-se de l’Anna Maria Villalonga —és sempre un plaer escoltar-la. I he fet un descobriment: la seva noveŀla negra, tot i que encara la tingui només al cap. Espero que trobi temps d’escriure-la! Pel que fa al llibre d’entrevistes, és una veritable llàstima que de moment no es publiqui. Em sembla que tindria molt d’èxit i, tal com explica l’Anna M., és un llibre necessari perquè no en tenim gaires d’aquesta mena i, d’altra banda, són utilíssims per a la investigació literaria. Jo fa mesos que espero i espero que alguna editorial es decideixi a publicar-lo. El vull llegir!!!

    ResponElimina
  4. Molt bé, Anna Maria! Sentint-te m'ha semblat tenir-te al meu costat. Les entrevistes han estat força interessants. Saber coses sobre la novel·la negra sempre ho és. Suposo que arribarà un dia en què tothom trobarà molt normal llegir aquest gènere en català. Crec que ha de ser molt difícil i s'ha de ser molt meticulós a l'hora d'escriure novel·la negra. No és un gènere inferior i va ser una bona idea fer TIANA. Tinc ganes que es publiqui aquest llibre d'entrevistes. Felicitats per l'entrevista.

    ResponElimina
  5. Estimats, ja ha sortit al llibre. Al final l'ha publicat l'Editorial Alrevés. Estic molt contenta, no cal dir-ho. Moltes gràcies.

    ResponElimina