dissabte, 2 de març del 2013

Musclos, vi negre i novetats literàries

La llibreria Negra i Criminal ha ofert un dels seus vermuts de dissabte amb motiu de la presentació de “La puerta entreabierta” de Fernanda Kubbs

Marina Force Castells// Poc importa que els musclos al vapor sempre s’hagin acompanyat d’una copa de vi blanc. Els llibreters  Paco Camarasa i Montse Clavé  han aconseguit canviar aquest maridatge culinari. I és que els seus vermuts de dissabte, amenitzats per un vi negre amb molt cos, han esdevingut una visita obligada pels amants de la literatura criminal.

La llibreria de la Barceloneta s’ha omplert avui de negròfils per acollir l’últim títol de  l’autora Cristina Fernández Cubas, “La puerta entreabierta”. Paco Camarasa, llibreter de Negra i Criminal, ha afirmat que aquesta presentació té un valor important perquè trenca amb 7 anys de silenci de l’escriptora i perquè dóna a conèixer el seu nou pseudònim, Fernanda Kubbs. “Per aquells a qui ens agrada llegir, 7 anys són una eternitat si no hi ha un llibre de Cristina Fernández Cubas, la millor narradora en castellà”.   

“La puerta entreabierta” recull  la història d’una periodista descreguda que ha de realitzar un reportatge sobre una vident i que acabarà atrapada en la seva bola de cristall. L’autora ha explicat que la creació d’una germana de tinta, Fernanda Kubbs, és conseqüència d’un canvi de trajectòria en la seva carrera literària. “No crec que aquest llibre pugui encasellar-se en un gènere concret, però sí que és diferent a tot allò que he escrit fins ara. És més imaginatiu i fantàstic”.  

Així mateix, l’escriptora catalana ha revelat que aquesta novel·la és la primera entrega d’una trilogia que comptarà amb els mateixos personatges. A més, ha afirmat que l’únic motiu pel qual ha decidit utilitzar el pseudònim és no despistar els seus lectors fidels i fer-los veure que aquest llibre és una mica diferent. Aquesta decisió, doncs, no respon a una estratègia comercial, ja que “Fernanda Kubbs pot vendre per sí sola i no necessita per res  la seva germana de tinta Cristina Fernández Cubas”.
Musclos, vi negre i satisfacció...La biblioteca Negra i Criminal, honoris causa en el gènere negre, ha demostrat  una altra vegada que els batejos de nous títols sempre són més celebrats si la “immersió” del llibre al mercat  es fa amb una copa de vi negre a la mà esquerra, un musclo a la dreta i una nova adquisició literària dedicada per l’autora a la butxaca.
Enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada