dimecres, 13 de febrer del 2013

Alícia Giménez Bartlett presenta la seva darrera novel·la al BCNegra 2013

Nadie quiere saber és el novè llibre de la saga protagonitzada per la inspectora Petra Delicado



L’escriptora manxega  ha venut a Itàlia 100.000 exemplars d’aquesta novena entrega  de la sèrie en menys d’un mes.

 
Marina Force Castells/ Alícia Gimenez Bartlett va participar el passat dimecres a la taula rodona del BCNegra “Investigant l’ADN de Petra Delicado”, on va conversar sobre el seu darrer títol amb Margarita García, inspectora en cap del cos Nacional de Policia, i el periodista Sergio Vila-Sanjuán.
Nadie quiere saber va sortir a les llibreries espanyoles el dimarts 5 de febrer  i està ambientada a Barcelona i a Roma. De fet, bona part de la novel·la transcórre a la ciutat eterna, on Petra Delicado i el seu fidel escuder Garzón han de viatjar per exhumar un crim amb aparent vinculació amb la Camorra. “Es una forma de retornar tota l’estima que m’han demostrat els italians” va afirmar l’escriptora, que ha col·locat més d’un milió de novel·les a Itàlia, mig milió més que no pas a Espanya.
La novel·lista va remarcar durant el col·loqui que el seu darrer llibre té un cert toc feminista, ja que li interessava que la protagonista digués per ella que “les dones són les eternes penitents”. Un dels temes de la novel·la, doncs, és el sentiment de culpa que arrastren les dones perquè han d'anar a la feina quan són mares, perquè han de cuidar dels seus pares malalts, etc.

Alicia Giménez Bartlett va revelar que està treballant en una novel·la sobre la prostitució masculina i que, de moment, s’està documentant.  “Tinc una doble personalitat i velocitat”, va dir fent referència a què conrea el gènere negre, però també d’altres més literaris. Tot i que de moment vol deixar de banda la saga de Petra Delicado, la novel·lista va assegurar que seguirià escrivint llibres protagonitzats per aquesta inspectora.

Entrevista a l'escriptora (La Vanguardia)

Crònica de la taula rodona (eldiario)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada